Frank Monstrey

Frank Monstrey is een Belgische ondernemer en investeerder. Hij deed voornamelijk ervaring op in de financiële sector, het vastgoed en de olie- en gasindustrie.

Generale Bank

Frank Monstrey was na het afstuderen voor zijn studie bedrijfseconomie in Leuven gemotiveerd om carrière te maken. Hij werd namelijk geselecteerd voor een programma waarin talentvolle jongeren de kans krijgen ervaring op te doen bij een internationaal bedrijf. Frank Monstrey kreeg de mogelijkheid om naar Shanghai te verhuizen en daar te gaan werken bij de Generale Bank. Toen hij na een jaar weer terugkeerde naar België, kon hij via de Generale Bank een opleiding volgen. Vervolgens kwam er een nieuwe internationale uitdaging op zijn pad en is hij naar Turkije vertrokken. Frank Monstrey: “Dit keer werd ik verantwoordelijk voor de Generale Bank in Turkije, waarbij mijn focus lag op project- en infrastructuurfinanciering voor zowel de Turkse overheid als Turkse bedrijven.”

Stevig netwerk

In de loop der tijd bouwde Frank Monstrey een stevig netwerk op. Met de opgedane kennis op zak en het netwerk binnen bereik is hij vanaf 1993 zelfstandig een aantal projecten gaan opstarten. “Ik begon met het opzetten van een aantal commerciële vastgoedprojecten, maar ook industriële projecten in Turkije. Later kwamen hier Rusland, Wit-Rusland, Turkmenistan en Kazachstan bij.” Frank Monstrey voorzag deze projecten van financiering, hier ligt ook zijn expertise. Sommige projecten financierde hij zelf. Dit deed hij vanuit zijn kantoor in Istanbul en Turkmenistan. “Na tien jaar in Istanbul te hebben gewoond, wilde ik weer graag bij mijn familie zijn. Daarom verhuisde ik terug naar België. Wel bleef ik mijn bedrijf voortzetten vanuit België en reisde ik zo’n drie tot vier keer per maand heen en weer.”

Oliesector

Het opzetten en financieren van de vastgoed- en industriële projecten bezorgde Frank Monstrey een nog groter netwerk. Zo deed hij ook contacten op in de oliesector. “Er is altijd behoefde aan kapitaal in de oliesector. Ik was me al wat aan het oriënteren op nieuwe investeringsprojecten, totdat ik in het voorjaar van 2004 in contact kwam met een gas- en oliebedrijf waarvan de eigenaar het niet lukte de financiering rond te krijgen. Ik zag kansen en heb een voorstel gedaan om het bedrijf over te nemen.” Het voorstel van Frank Monstrey werd geaccepteerd, waarop hij er een investeringsprogramma op heeft gezet. Hij haalde geld op bij banken en de kapitaalmarkt en dit pakte goed uit. Hoewel het project startte als alle andere investeringsprojecten, groeide dit gas- en oliebedrijf in een korte tijd heel snel en besloot Frank Monstrey andere projecten af te bouwen om zijn volledige tijd in dit bedrijf te steken. Toen het bedrijf verder uitgroeide, besloot Frank Monstrey er mee naar de beurs te gaan. “We hebben het bedrijf naar de Londense beurs gebracht, omdat we extra kapitaal nodig hadden. Londen was voor ons een weloverwogen keuze om dat extra kapitaal binnen te halen.”

Veelzijdige ondernemer en investeerder

Deze brede en internationale ervaring door de jaren heen maakt Frank Monstrey een succesvolle en veelzijdige ondernemer en investeerder. Hij haalt zijn energie uit het oprichten of overnemen van bedrijven of projecten en deze succesvol maken. “Mijn krachten liggen bij het concept. Als het bedrijf eenmaal een going-concern-status heeft, draag ik het stokje over aan een management team die het bedrijf draaiende houdt.”