Troca-lux

Over Troca-lux

Troca-lux BVBA produceert sinds 1983 ramen, deuren, rolluiken, poorten en zonwering voor particulieren en aannemers over heel Vlaanderen. Zelf is hun bedrijf gesitueerd in Merelbeke waar ze alle producten fabriceren. Hun producten zijn vervaardigd uit PVC en aluminium. Johan Vandeweghe is de zaakvoerder van Troca-lux.

Al 30 jaar is Troca-lux een specialist in zijn vakgebied. Dankzij hun beschikking over een CE markering staan zij garant voor goede kwaliteitsramen en -deuren. Hun belangrijkste verkoop en plaatsingen zijn hun PVC ramen en deuren. Maar ook voor andere zaken kan met bij hen terecht. Zij werken op maat en kijken naar de wensen van hun klant wat er mogelijk is.

Aanbod van Troca-lux

Ramen

Troca-lux helpt je het beste glas te kiezen. Ze hebben zonnewerend, relfreinigend, inbraakwerend en driedubbel glas. Jaarlijkse verfbeurten zijn niet nodig bij producten van Troca-lux dankzij een acryllaag of folielaag dat toegevoegd wordt. Dit zorgt voor een jarenlang kleurechtheid en krasvastheid. De ramen zijn ook inbraakveilig. Gegalvaniseerde stalen versterkingen in de profielen zorgen voor de vereiste stevigheid samen met het ingewerkte veiligheidsbeslag.

Deuren

De deuren bestaan uit kunststofprofielen van TROCAL zodat zij aan alle eisen kunnen voldoen. Ze zijn zeer functioneel en ze beschikken over 100-modellen. Ze voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en zijn inbraakwerend. Bovendien zijn ze gemakkelijk in onderhoud. Men beschikt over gewone ingangsdeuren maar ook schuifdeuren.

Rolluiken

Troca-lux plaats zowel gewone rolluiken als voorzetrolluiken in PVC of in aluminium met isolatieschuim. Men kan kiezen voor manuele of elektrische rolluiken. Het geeft je woning extra wooncomfort doordat er minder geluid en koude aanwezig is. Men kan ze ook gebruiken als zonnewering en zijn ze een extra bescherming tegen inbrekers.

Poorten

Zij beschikken over verschillende modellen garagepoorten voor zowel klassieke als moderne woningen. Er is een groot gamma aan sectionaalpoorten en kantelpoorten met verschillende kleurmogelijkheden. Zo kan men ervoor zorgen dat het goed past bij je buitenschrijnwerk.

Vliegenramen, -schuifdeur en -plooideuren

Deze verhogen je comfort om aangenaam binnen te vertoeven. Ze bestaan uit aluminium en zijn beschikbaar in alle kleuren.

Zonwering en screens

Ideaal om de warmte buiten te houden. Troca-lux kan voorzetscreens, opbouwscreens en automatische zonnetenten plaatsen.

Onderzoek en ontwikkeling

De CE markering, een confirmiteitsverklaring, kan verkregen worden nadat producten zoals ramen en deuren getest worden door een genotificeerd labo. Zij testen op waterdichtheid, windweerstand, inbraakwerendheid, thermische en akoestische isolatie, schokweerstand en draagkracht van veiligheidsvoorzieningen.

Missie/ visie

Gloednieuw ontwerp geschikt voor elk type woningbouw, ook voor passief woningbouw. Veiligheid dragen ze hoog in vaandel. PVC profielen hebben een laag brandrisico en zijn branddovend.
Troeven van Troca-lux zijn:

  • Vakkundige plaatsing en verzorgde afwerking;
  • Uitstekende warmte- en geluidsisolatie van de producten;
  • Eigen toonzaal en atelier;
  • 10 jaar waarborg;
  • Service na verkoop;
  • Duitse topkwaliteit;
  • Duurzaam;
  • Inbraakwerende sluitingen.

Prestaties en mijlpalen

1983: start van Troca-lux met een klein atelier in Ledeberg.
1990: verhuis naar Merelbeke naar een groter atelier met een nieuwe toonzaal en een modern machinepark. Dit was nodig door de aanhoudende groei zodat hun klanten beter van dienst konden zijn.
2018: aanbod werd uitgebreid naar PVC en aluminium.
Gebruik van een isolerend 5-kamersysteem. Een warme woning tijdens de winter en een frisse woning tijdens de zomer, dat is wat Troca-Lux u aanbiedt. Door het uniek isolerende vijfkamersysteem met middendichting en het gebruik van superisolerend glas bekomt men een thermische isolatiewaarde van Ug=1,0 W/m²K.

Samenwerking

Troca-lux is een verdeler voor bedrijven zoals Trocal en Kömmerling. Ze zijn een erkend constructeur van Kömmerling en Trocal ramen. Dit zijn pioniers op de markt en de grootste toeleverancier van PVC-profielen in Europa. Ze hebben ook andere gerenommeerde Duitse merken. Hun glas wordt geleverd door Saint Gobain, de meest vooraanstaande glasfabrikant van Europa.