Tiny House Belgium

Over Tiny House Belgium

Tiny House Belgium is gevestigd in Destelbergen die zich richt op mobiele eenheden op wielen te bouwen. Deze kan je zelfs als voertuig inschrijven en verzekeren, wel afhankelijk van het type trailer. Meestal wordt dit niet gedaan in de praktijk omdat je geen vergunning nodig hebt om ze ergens te ‘parkeren’.Ze willen enkel projecten op maat maken en heeft dus geen vaste, standaardmodellen beschikbaar. Ze hebben geen catalogus met vaste modellen en prijzen. Dit bedrijf werkt dus heel persoonlijk en maakt je droom waar. Je kan een Tiny House samenstellen naar je eigen budget, dit hangt af van het ontwerp en de gekozen materialen. Een offerte wordt op maat gemaakt nadat het project besproken is. Tiny House Belgium raad aan om bij je gemeente na te gaan wat de mogelijkheden en lokale voorschriften zijn voor jouw Tiny House op vlak van grond, termijn en doel van het huisje.

Aanbod van Tiny House Belgium

Tiny House Belgium werkt heel flexibel naar de wensen van de klant toe. Het voordeel bij hen is dat ze niet enkel volledig afgewerkte producten leveren. Men kan als klant dus zelf deelnemen in het bouwen. Voor richtprijzen kan je bij hen terecht om toch te kunnen weten hoeveel het je gaat kosten vooraleer je een offerte aanvraagt.

 • Afgewerkt Tiny House
  Dit is een Tiny House waar jezelf niets meer aan moet doen. Het is technisch volledig afgewerkt en bemeubeld. Je kan er direct intrekken.
 • Casco Tiny House
  Hier heb je de buitenkant die afgewerkt is en is volledig wind- en waterdicht. Het is inclusief ramen, gevelbekleding, dak en dergelijke. Dit is handig voor klanten die zelf de binnenkant willen bouwen.
 • DIY Casco Tiny House
  Graag zelf een Tiny House bouwen maar kijk je ertegenop om de planning en tekeningen te maken? Ook deze optie is mogelijk! Je hoeft het enkel te bouwen want de plannen zijn voor jou uitgetekend, de bouwmaterialen liggen klaar en je krijgt de nodige begeleiding tijdens het bouwen.
 • Gebruik atelier en machines
  De mogelijkheid bestaat om de ruimte en machines te huren. Dit is vooral handig als je zelf geen plaats hebt of geen machines, maar je bent best wel een handige Harry! Wanneer je toch af en toe hulp nodig hebt, kan je een professioneel iemand inhuren via Tiny House Belgium. Je kan via hen een trailer bestellen, zowel 2 assen als 3 assen.

Missie/visie

Tiny House Belgium hun kracht is dat elk project een uniek stuk is omdat het volledig op maat is naar jouw wensen en noden. Ook geven ze hun klanten veel vrijheid in de keuze hoeveel participatie ze zelf willen in het bouwproces. Om het vrijblijvende karakter te behouden organiseren zij geregeld opendeurdagen waar je lezingen kunt volgend en vragen stellen. Hun missie is om meer en meer mensen aan te zetten tot duurzaam en klein wonen. Ze richten hun door dit project vooral op minimalistisch leven. Zij willen het woord verspreiden dat men door kleiner te leven gelukkiger kan zijn en dat dit veel meer vrijheid met zich meebrengt. Ze willen mensen stimuleren om simpeler, goedkoper en dichter bij de natuur te leven.

Prestaties en mijlpalen

 • Oprichting maart 2016
  Het aanbieden van een alternatieve en budgetvriendelijk woonvorm is een mijlpaal in onze Westerse maatschappij. Dankzij deze soort bedrijven is er meer bewustmaking hieromtrent.
 • De optie om ook volledig ‘off-grid’ te leven met je Tiny House.

Samenwerking

Tiny House Belgium werkt samen met Vlemmix in Nederland die instaan voor de productie van de trailers. De nauwe samenwerking met de klant zelf staat centraal aangezien alles op maat gemaakt is. Maar ook omdat men zelf kan meebouwen. Ze werken ook internationaal in Europa.