Thermen Katara

Over Thermen Katara

Thermen Katara is één van de grootste sauna’s van België, gelegen in Belsele. Hier kan je terecht om je helemaal te ontspannen en te laten verwennen. Katara bied je een pure en intense saunabeleving waar je de tijd kan nemen voor jezelf, stilstaat bij je gezondheid en puur geniet in alle stilte. Men kan hier een een paar uren, een dag of meerdere dagen genieten. Je kan jouw uitstap uitbreiden met een massage of schoonheidsbehandeling. In Thermen Katara kan je terecht voor revitaliserende lichaamsbehandelingen, uitmuntende gelaatsverzorgingen en verschillende massagetechnieken.

Katara is een groot complex waar je jacuzzi’s en neveldouches vindt. In de grote saunatuin kan je helemaal wegdromen bij het verwarmde zwembad met bubbelbanken, waterval en waterstraat. Ook hebben ze hun eigen beautycenter voor allerlei schoonheids- en afslankbehandelingen, hiervoor hoef je geen saunatoegang te hebben.

Aanbod van Thermen Katara

Thermen Katara en hun beauty center bieden verschillende toegangsmogelijkheden met keuze uit allerhande arrangementen en verzorgingen.

  • Sauna
   Men heeft een groot aanbod aan verschillende buiten- en binnensauna’s zoals het Romeins voetbad, de Oosterse relaxatieruimte, de Arabische & panoramasauna, de Marokkaanse scrub- & verzorgingsruimte, het Turkse stoombad, de Finse opgietsauna, de Japanse sauna en de infraroodsauna. Men kan kiezen voor enkel een dag- of avondticket of men kiest uit één van de voordelige beurtenkaarten of abonnementen.
  • Arrangement
   Deze kan je geven als cadeau maar ook om jezelf eens lekker te laten verwennen. Er is keuze uit eendaagse en meerdaagse verwendagen waar verschillende combinaties en rituelen mogelijk zijn.
  • Massage
   Katara biedt de meest wereldse klassieke ontspannende behandelingen en technieken. Ontspannende, Ayurvedische, Afrikaanse, huidverstevigende, Arabische met Arganolie, Hot Stone, Finse Hot Wood en moddermassages.
  • Beauty
   Zij hebben uitmuntende verzorgingen voor het gelaat en revitaliserende behandeling voor het lichaam. Enkele van deze behandelingen zijn Arkana, relaxerende en special care gelaatsverzorging. Manicure, pedicure, epileren en andere lichaamsverzorgingen horen er ook bij.
  • Afslanken
   Katara gebruikt hiervoor de FormoStar, dit is een methode voor zuivering, vetverbranding en drainage van het lichaam. De infraroodbehandeling van de FormoStar geeft een heilzame werking bij spierpijn, reuma en vermoeidheid.
  • Bistro
   Dankzij de gezond en exquise keuken kan je lekker genieten van een heerlijke maaltijd. De mogelijkheid is er om uitgebreid te ontbijten. Voor lunch en diner kan met uitgebreid eten, maar kleine of vegetarische gerechten staan ook op de menu. Men kan zich aanpassen aan speciale dieetwensen.
  • Opgietsessies
   Deze zitten inbegrepen in je saunatoegang. Op verschillende momenten van de dag vinden er groepsessies plaats zoals het Banja- of berkenritueel, Infusion Xperience, zuiverende scrubsessies en heerlijke geurende opgietsessies.

Missie/ visie

  • Herbronning in een oase van water en vuur.
  • Het woord Katara kent zijn betekenis in verschillende talen. Deze betekenissen weergeven prachtig voor wat Thermen Katara staat.
   -De betekenis van Katara in het Grieks is rein, zuiver en puur.
   -Katara is een afgeleide van het Syrische kéthar en dat betekent kroon. Zij willen graag voor hun klanten de kroon op hun jarenlange werk zetten.
  • In Polynesië staat het voor de warmte van het zonlicht.
  • Een zuiver lichaam geeft een zuivere geest.
  • Klanten ontvangen met fluwelen handen en een stralende glimlach.

Prestaties en mijlpalen

  • Enorm aanbod aan verschillende binnen- en buitensauna’s: Fins, Thais, duizend-en-een-nacht, Marokkaans, Romeins, Japans en nog zoveel meer. In Katara beleef je de hele wereld en voel je je op reis
  • Een gigantisch complex van 10.000m²

Samenwerking

Thermen Katara werkt met verschillende teams die elk gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. Zo hebben zij een team van masseuses die beschikken over allerhande massagetechnieken, een team dat instaat voor de rituelen en opgietsessies, een keukenteam voor de bistro, een team voor de receptie en onderhoud.