Soly

Soly is in 2013 opgericht met de missie om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is op dit moment in vier landen actief, waaronder België. Na verwachting vestigt Soly zich nog dit jaar in een vijfde land: het Verenigd Koninkrijk. In België richt Soly zich met zonne-energie op de particuliere markt.

Soly België

De werkwijze van Soly kenmerkt zich door de online aanpak. Door middel van de zonneconfigurator kan de klant uitrekenen wat de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd van zonnepanelen zijn. Aan de hand van het invullen van de zonneconfigurator krijgt de klant een offerte op maat. Vervolgens kan de klant ervoor kiezen een telefonisch adviesgesprek in te plannen. Hiermee verschilt de werkwijze van Soly ten opzichte van andere aanbieders. Want, zo komt er geen adviseur thuis en er komt geen fysieke schouw van de zonnepanelen. De werkwijze van het bedrijf wordt hiermee een stuk efficiënter, sneller én voordeliger voor de potentiële klant. Nu het bedrijf bijna een jaar actief is in België merkt het bedrijf dat de Belgische consument steeds meer vertrouwd raakt met het online proces.

De thuisbatterij

Een van de doelen is het introduceren van de thuisbatterij. De Belgische consument is, in tegenstelling tot de Nederlandse consument, bekend met de thuisbatterij. De ambitie is zonnepanelen leveren in combinatie met de thuisbatterij als een totaalpakket. België maakt geen gebruik van een salderingsregeling, waarbij de klant de opgewekte zonne-energie mag wegstrepen tegen de energie die de klant heeft gebruikt. Voor België is de thuisbatterij dus extra interessant. De zonne-energie die overdag wordt gewonnen, kan worden opgeslagen in de batterij zodat deze ’s avonds gebruikt kan worden. Het is niet alleen voordeliger voor de klant, maar hiermee wordt de overbelasting van het energienet ook beperkt.

Naamswijziging van enie.nl naar Soly

Soly was voorheen bekend als enie.nl. Tien jaar geleden startte het bedrijf in Nederland en inmiddels is het uitgegroeid tot één van de koplopers op het gebied van zonne-energie in Nederland. Sinds een aantal jaren is Soly ook actief in België, Duitsland en Zuid-Afrika. Het bedrijf hoopt het Verenigd Koninkrijk hier binnenkort ook aan toe te voegen. De internationale groei is de reden dat enie.nl voor de naam Soly heeft gekozen.