Max Scheirs

Max Scheirs was als ondernemer jarenlang actief in de retail sector. Hij richtte zich voornamelijk op doe-het-zelf winkels. Zo nam hij samen met twee kompanen in de jaren 90 de Belgische tak van de destijds noodlijdende doe-het-zelfketen Hubo over. Daarnaast was Max Scheirs ook actief als gemeenteraadslid. Inmiddels is Scheirs gepensioneerd.

Ondernemer met ‘boerenverstand’

Al op jonge leeftijd was Max Scheirs verknocht aan de retail branche. Hij startte als winkelmedewerker (assistent bouwmarktleider op 1 augustus 1973) bij een doe-het-zelfzaak, waar hij zich op wist te werken. Uiteindelijk heeft Max Scheirs samen met twee zakenrelaties de Belgische tak van de destijds noodlijdende (bouwmarkt) Hubo overgenomen van de Nederlandse (bouwmarkt) Hubo. Dit maakte dat deze twee bedrijven los gekoppeld werden.
Het drietal heeft Hubo België laten groeien van een twintigtal filialen naar een keten met bijna 150 vestigingen. Hierbij hebben zij ook enkele andere doe-het-zelf winkels en ketens overgenomen. Vandaag de dag is Hubo België de op één na grootste doe-het-zelfketen in België. Max Scheirs: “De leidraad door mijn professionele carrière was de combinatie van doorgedreven vakkennis, hard werken en een gezonde portie boerenverstand. Deze mentaliteit probeer ik mijn kinderen en kleinkinderen ook mee te geven.”

Zakelijk succes en gemeenteraadslid

Het zakelijke succes van Scheirs heeft hij misschien wel te danken aan het feit dat hij zichzelf bleef verbeteren en uitermate gemotiveerd was. Zo heeft hij bijna ieder doe-het-zelfklusboek gelezen en las hij het foldertje van iedere concurrent zodat hij wist wat er in de markt speelde. Naast het ondernemerschap heeft Max Scheirs zich maatschappelijk ingezet en is hij een termijn lang actief geweest in de gemeenteraad.

Max Scheirs zijn privésituatie

Hij groeide als enig kind op in een -naar eigen zeggen- klassieke middenstandsfamilie. Hij studeerde Handels- en Maritieme Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Scheirs en zijn vrouw hebben vier kinderen; één dochter en drie zonen. Daarnaast is hij trotse bompa van twaalf kleinkinderen. Hij brengt graag zo veel mogelijk tijd door met zijn familie. Scheirs’ zijn liefste wens voor de toekomst is dan ook dat zijn kinderen en kleinkinderen gelukkig zijn en gezond blijven. Hij woont met zijn vrouw in Zoersel, maar ze brengen samen ook graag tijd door in hun vakantiehuis in Frankrijk. Volgens zijn kinderen zal het moeilijk worden voor de volgende generaties om het succes van Max Scheirs te evenaren.