Luxueuze Bikes

Luxueuze Bikes is gespecialiseerd in de verkoop van jong gebruikte en nieuwe e-bikes, speed pedelecs en elektrische bakfietsen, inclusief zeldzame en unieke modellen uit het hogere segment. De focus ligt op het aanbieden van betaalbare fietsen en het bewust maken van mensen van de voordelen van (elektrisch) fietsen als milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Luxueuze Bikes is erkend door de RDW, wat de betrouwbaarheid bevestigt.

Een bedrijf met een missie

Michiel richtte Luxueuze Bikes op 1 januari 2021 op. “Ik merkte dat mensen in de coronacrisis bewuster werden van het verkeer en de invloed daarvan op het milieu. Om die reden kiezen mensen vaker voor gezondere alternatieven, zoals de gewone fiets of een elektrische variant daarvan.” Het doel van Luxueuze Bikes is mensen een betaalbare e-bike, speed pedelec of elektrische bakfiets aan te bieden. Daarnaast heeft Luxueuze Bikes een missie: mensen bewust laten kiezen voor de (elektrische) fiets in plaats van voor de auto. Met deze missie wil Michiel bijdragen aan de reductie van de Co2-uitstoot.

FiscFree-fietsplan

Luxueuze Bikes heeft zich onlangs aangesloten bij het fietsplan ‘Nationale Fietsprojecten’. Hierdoor is het FiscFree-fietsplan beschikbaar, waarmee het fietsgebruik voor woon-/werkverkeer wordt gestimuleerd. Klanten krijgen de mogelijkheid te profiteren van een fiscale besparing tot wel veertig proces van de totale aanschafwaarde. Dit geeft klanten de kans een e-bike op een voordelige manier aan te schaffen.

Online Verkoop & Uitbreiding

Luxueuze Bikes verkoopt de elektrische fietsen voornamelijk via internet. Dit gebeurt voornamelijk op hun eigen website, 2dehands en Marktplaats. Ondanks dat de verkoop en de communicatie voornamelijk online plaatsvindt, staat klantenservice hoog in het vaandel. Op Marktplaats kunnen klanten een review achterlaten. In totaal hebben ruim vijfhonderd klanten een review achtergelaten, waarvan allemaal een vijfsterrenwaardering. Michiel: “We vinden het belangrijk een goede services te bieden, flexibel te zijn en goed bereikbaar te zijn. We zijn bijvoorbeeld ook in het weekend en in de avonduren bereikbaar.”

Toekomstige Ambitie

Naast de het hebben van de webshop heeft Luxueuze Bikes nog een mooie ambitie: het openen van een bedrijfspand. “Als ik een mooi winkelpand heb gevonden, wil ik het assortiment uitbreiden en hier alle fietsen stallen. Klanten kunnen dan langskomen om het assortiment fietsen te bekijken en proefritten te maken. Om onze service compleet te maken, zou ik graag een fietsenmaker in dienst willen nemen die gespecialiseerd is in onze topmerken. Zo kunnen we fietsen terplekke nakijken en repareren en volledige service aanbieden aan onze klanten.”