Edgard Cooper

Edgard Cooper is een webshop die duurzame en gezonde dierenvoeding verkoopt. De honden- en kattenvoeding bestaat uit vers vlees en natuurlijke, gezonde voedingsstoffen en antioxidanten.

Het ontstaan van Edgard Cooper

Edgard Cooper is bedacht door de twee vrienden Louis en Koen. Ze kennen elkaar van hun studententijd. Ook na het studeren bleven ze contact houden. Beide vrienden kregen een partner, een gezin én een hond: Edgard en Cooper. Zowel Louis als Koen vonden dat hun huisdieren niet goed en gezond te eten kregen. Na het bestuderen van de ingrediëntenlijst vonden ze beiden dat het beter kon en zo is het idee om gezondere dierenvoeding te maken ontstaan. In samenwerking met voedingswetenschappers creëerden ze een mix van vers vlees, fruit, groente en kruiden. In eerste instantie waren leveranciers niet geïnteresseerd in het recept, maar uiteindelijk vonden ze de juiste partner om de voeding te produceren.

Het recept

Louis en Koen begonnen met hondenvoer. Het hondenvoer bestaat uit een mix van vers vlees en voedzame organen, fruit en groente, voor de nodige vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. Voor koolhydraten worden er aardappels gebruikt, die zijn makkelijk verteerbaar voor honden. Omdat er veel vraag naar kattenvoer was, is daar ook een recept voor ontwikkeld. Het kattenvoer bestaat uit een mix van vers vlees of verse vis (verantwoord gekweekt), kruiden, bessen, botanicals en zoete aardappel. Zoete aardappel is een uitstekende bron van koolhydraten met een lage glycemische index en veel vitaminen.

Duurzaamheid

Edgard Cooper heeft als doel het meest duurzame dierenvoedingsmerk van de wereld te worden. Daarom hebben ze verpakkingen ontwikkeld die makkelijk recyclebaar zijn en minder belastend zijn voor de planeet. Ook hebben ze een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld: Zero Pawprint Plan. Een plan waarin doelen zijn gesteld die vóór 2025 gerealiseerd moeten worden. Zo willen ze onder andere hun impact op het milieu verminderen door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, waardoor klimaatverandering beperkt wordt. Ook streven ze naar een transparante, ethische herkomst van de ingrediënten. Edgard Cooper vindt dat dieren die gekweekt worden voor huisdierenvoeding met respect behandeld moeten worden.

Goede doelen

De Edgard Cooper Foundation is een onafhankelijk goed doel dat is opgericht om honden en katten in nood onmiddellijk hulp te kunnen bieden, terwijl tegelijk ook de onderliggende oorzaken aangepakt kunnen worden. Zo heeft de Edgard Cooper Foundation aan vele projecten gedoneerd, waaronder meerdere project voor hondsdolheid in Malawi, Cambodja, Zuid-Afrika, India en Afghanistan. Maar ook projecten waarmee geïnvesteerd wordt in intensive care unit, kennels, asielen, castratie- en sterilisatiecampagnes, zorgklinieken en educatie in landen als Georgië, Thailand, Bolivia, Chili en Sri Lanka. De Edgard Cooper Foundation probeert wereldwijd verschillende doelen te steunen die opkomen voor de belangen van dieren.

Succesvolle groei

Inmiddels is het bedrijf Edgard Cooper, vernoemd naar de honden van Louis en Koen, uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. In dertien landen worden het dierenvoer van verkocht. Het team is inmiddels uitgegroeid tot een team met tweehonderd mensen.