Buurtslagers

Buurtslagers is een bekend Vlaams slagerij- en traiteurconcept met meer dan 140 slagerijen in verschillende supermarktketens. Ze hebben ook een recente samenwerking met Bon’Ap, een maaltijdwinkelketen.

Slagerij- en traiteurconcept

Al sinds 1990 is Buurtslagers een begrip. Met meer dan 140 slagerijen in supermarkten zoals Carrefour, Delhaize, Smatch en tot voor kort ook Lidl. Recentelijk is er een nieuwe samenwerking gestart met Bon’Ap. Dit is een maaltijdwinkelketen die bekend staat om zijn diverse aanbod aan dagvers vlees, charcuterie, en uitgebreide traiteurassortimenten. Ook on-the-go maaltijden, zoals warme belegde broodjes en ter plaatse vers bereide dagschotels, vinden hier hun plaats.

Scherpe prijs

De kern van Buurtslagers’ missie is het dagelijks aanbieden van vers kwaliteitsvlees tegen een scherpe prijs. Deze ambitie wordt ondersteund door een doordachte bedrijfsstrategie die al sinds 1996 wordt toegepast. Het centrale productie- en distributiecentrum in Aalter speelt hierin een cruciale rol. Hier worden alle verse vleeswaren centraal aangekocht en verwerkt met behulp van geavanceerde machines. Dit resulteert in een efficiënte werkwijze en kostenvoordelen voor de consument.

Meat & More

Sinds 2013 heeft Buurtslagers een nieuwe bedrijfsstructuur onder de naam Meat & More. Deze structuur beheert de logistieke voedselketen voor Buurtslagers, waardoor het verkoopkanaal op een efficiënte manier wordt ontlast van arbeidsintensieve activiteiten. Dit stelt het bedrijf in staat om op de winkelvloer meer aandacht aan de klant te besteden. Vanuit het productie- en distributiecentrum in Aalter wordt sindsdien minimaal vijf keer per week alle 140 Buurtslagers bevoorraad in één transport.

Ontstaan Buurtslagers

De oorsprong van Buurtslagers gaat terug naar de passie van Geert Ally, de oprichter. Op zijn zestiende behaalde hij zijn slagersdiploma. Maar in plaats van direct aan het werk te gaan, koos hij voor verdere studie in de opleiding Bio-ingenieur Voeding. Met een master op zak trad hij toe tot de vleesgroep Wauters, waar hij veel leerde over het slagersvak op grote schaal. In 1990 greep hij de kans om een beenhouwerij te openen in opdracht van AD Delhaize van Aarsele, en zo ontstond Buurtslagers. Geert Ally’s visie was duidelijk: “Ik wilde de slager in ieders buurt worden, dus naar een naam moest ik niet lang zoeken: Buurtslagers was geboren.”