Alain Goetz

Alain Goetz is managing director van AGOR DMCC, een naamloze vennootschap in Dubai (United Arab Emirates). Zij zorgen ervoor dat de handel in edele metalen wordt gecontroleerd en vergemakkelijkt.

AGOR DMCC in Dubai

Alain Goetz is sinds 2006 managing director van AGOR DMCC. In zijn loopbaan voor AGOR DMCC deed hij ervaring op als managing partner in diezelfde branche. Zijn loopbaan in de edelmetaalindustrie maakte Alain Goetz financieel succesvol en dat gaf hem de mogelijkheid om de wereld een betere plek te maken. Dit doet hij hedendaags door verschillende stichtingen te helpen en financieel te steunen. Zijn voorkeur gaat hierbij uit naar instellingen die opkomen voor de belangen van kansarme kinderen en kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Alain Goetz: “Ik ben vader van een zoon met een handicap en ik wil hem de kansen bieden die elk ander kind ook krijgt. Ik weet wat kinderen met een handicap nodig hebben. Daarom wil ik meerdere stichtingen die opkomen voor de rechten van deze kinderen steunen, zodat iedereen gelijke kansen krijgt.”

African Gold Refinery Ltd (AGR)

In 2015 richtte Alain Goetz de stichting African Gold Refinery Ltd (AGR) op. Met deze stichting steunt hij verschillende liefdadigheidsinstellingen en -activiteiten, waaronder de Alain Goetz Entebbe Children’s Welfare School Uganda, een school die door de overheid gesteund wordt. Deze school is speciaal ingericht voor kinderen met een handicap en speciale behoeften. Met zijn financiële steun zorgt Alain Goetz ervoor dat de school voorzien wordt van gezonde maaltijden, uniformen, rolstoelen en schoolpersoneel. Ook werd de school uitgebreid met een nieuw schoolgebouw met twee verdiepingen en zes klaslokalen. Iets wat Alain hartverwarmend en onbetaalbaar vindt, is kinderen met aandoeningen helpen en tijd met hen doorbrengen. Elke keer dat hij naar Oeganda reist, bezoekt hij met zijn familie en vrienden de school om voor de kinderen betere manieren te vinden om in hun behoeften te voorzien.

“Iedereen verdient gelijke kansen” – Alain Goetz

Alain Goetz investeert in families en zorgspecialisten. Dit doet hij om ervoor zorgen dat kansarme kinderen en kinderen met een beperking een goede toekomst krijgen. “Mijn doel is om deze kinderen ook toegang te geven tot kwaliteitsonderwijs. Iedereen verdient gelijke kansen om hun toekomstdromen te verwezenlijken. Dit doe ik op dezelfde manier als ik voor mijn eigen zoon heb weten te realiseren. Door samen te werken met het ministerie hoop ik dat we grote projecten kunnen realiseren.” Ook in zijn woonplaats Dubai, waar hij zich dagelijks bezighoudt met AGOR DMCC, biedt Alain Goetz ook steun aan kinderen met beperkingen. Hij heeft onlangs de volledige studiebeurzen van de kinderen van het Dubai Centre for Special Needs gefinancierd.