Davai dumplings

Over Davai

Davai maakt heerlijke dumplings. Dit zijn de allereerste Belgische dumplings en een waardige Belgische snack. Ze wilden graag iets introduceren dat duurzaam is maar ook heel lekker. Davai is gesitueerd in Gent en is de uitvinding van twee jonge ondernemers, Maybritt en Ruslan. Door de Russische roots van Ruslan kwam men op het idee van een dumpling. Na veel experimenteren kwamen ze uiteindelijk tot De naam ‘Davai’ komt van het Russisch en betekent ‘kom op’. Met ‘kom op’ willen ze verwijzen dat we gerust eens een dagje zonder vlees kunnen en eens iets nieuws kunnen proberen. Met hun dumpling willen ze aantonen dat plantaardig ook heerlijk kan zijn!

Een dumpling is een familienaam voor een vulling omringd door deeg. Je kent wel de bekende dumpling zoals tortellini, dim sum en ravioli. Er zijn wereldwijd meer dan 130 soorten in honderden landen en dankzij Davai hoort België daar nu ook bij!

Aanbod van Davai dumplings

Het aanbod van Davai bestaat uit twee soorten dumplings. De dumplings zijn plantaardig en handgemaakt. Ze zijn wel niet glutenvrij! Een groot deel van de gebruikte ingrediënten zijn biologisch en lokaal.

  • De Cheezy dumpling
    Deze is een smeuïge dumpling gevuld met bloemkool, witte miso en zijden tofu.
  • De Spicy dumpling
    Deze is een licht, pittige dumpling vol met paprika, bonen en tomaat.

Op hun persoonlijke website vind je enkele fantastische recepten op basis van hun dumplings. Deze recepten zijn gemakkelijk en lekker zodat je snel kan genieten van een voedingsrijke maaltijd. Enkele voorbeeldjes van recepten zijn:

  • Pompoensalade;
  • Vegan curry met Davai;
  • Vegan ceasar salade;
  • Cheezy, pompoen en linzen ovenschotel;
  • Eénpanschotel met paddenstoel en Spicy Davai;
  • Bouillon met Chinese kool;
  • Ramen en side dishes.

Onderzoek en ontwikkeling

Het heeft even geduurd vooraleer ze de perfect combinatie vonden. Na veel experimenteren met verschillende ingrediënten kwamen ze tot de Cheezy en Spicy dumpling. Ook was het even zoeken naar een meest verantwoorde en ecologische verpakking.

Missie/ visie.

  • Hun filosofie is om een vegan dumpling te maken die het hart kan winnen van elke vegan, vegetariër en vleeseter.
  • Wereldbewust: ze streven ernaar om zo weinig mogelijk afval te produceren van productie tot eindproduct. Ook kopen ze hun ingrediënten lokaal.
  • Bij Davai zijn ze ecologisch ingesteld en dit zorgt ervoor dan hun product menswaardig is.
  • Duurzaam eten is niet flets, moeilijk en duur. Met hun dumpling willen ze tonen dat dit niet waar is en dat iedereen gemakkelijk een steentje kan bijdragen.
  • Een grote afzetmarkt bekomen door hun product toegankelijk te maken voor vele eetstijlen.
  • Enkele kernwaarden van Davai zijn lokaal, organisch, vleesvrij, pure liefde, ecologisch.
  • Deze pure liefde doelt op respect voor mens, natuur en dier.

Prestaties en mijlpalen

  • Davai scoorde een 2e plaats op een wedstrijd die georganiseerd werd door Albert Heijn. De bedoeling van de wedstrijd was om te zien welke nieuwe producten in de smaak vielen. Uit 65 nieuwe producten werd hun dumpling gekozen samen met 19 andere om mee te doen aan de finale. Zij eindigden met een prachtig zilveren plaats!
  • Mei 2020: Davai heeft al een kwart miljoen dumplings handmatig gemaakt en vekocht!

Samenwerking

Davai werkt samen met verschillende winkels dat als hun verkooppunten dienen. De Davai dumplings kan je terugvinden in alle Bio-Planet winkels, Proxy Delhaize en enkele kleinere lokale winkels. Deze zijn Ohne, verpakkingsvrije winkel en in de Bio Station Store. Maar ook in verschillende horecaconcepten vind je Davai terug zoals The Food Hub en BOON. Moor&Moor is een kruidenierwinkel met een nieuwe visie waar je ook echt eten kunt eten in plaats van enkel je boodschappen te doen. De Davai dumplings kan je daar dus benutten.